Pompoen Wraps

posted in: Brood | 1

pompoen wraps

Sorry voor alle pompoenhaters (bestaan die?) ik ga nog even door met de pompoen recepten. Ik kan er echt geen genoeg van krijgen :)
Dit maal geen zoet gerecht, maar een heerlijk hartig gerecht, waar mee je heel veel kanten uit kan. Deze pompoen wraps kan je op ontzettend veel verschillende manier gebruiken. Gebruik het als basis voor een heerlijke tortilla pizza, besmeer hem (of haar) met pindakaas en beleg met wat plakjes banaan, snijdt in driehoekjes en maak er tortilla chips van, vul ze met chili con/sin carne…..

Laat je verbeelding de vrije loop :)

Liever geen pompoen in je wrap?
Zoete Aardappel Wraps 
Volkoren Wraps 
Spinazie Wraps 

Nodig: 

220g spelt bloem + extra voor bestuiven
200g pompoenpuree

Hoe maak je het: 

1. Meng de pompoenpuree met het spelt bloem totdat een deeg vormt.
3. Kneed het deeg kort door, het zal erg plakkerig zijn, maar dat hoort zo!
4. Verdeel het deeg in 8 balletjes. Bestrooi een glad oppervlakte ruim met bloem en leg er een bolletje deeg in.
5. Zorg ervoor dat beide kanten van het balletje bestrooid zijn met bloem en begin met uitrollen. Zorg er telkens voor dat er een dun
laagje bloem op de hele wrap ligt (anders gaat het heel erg aan de deegroller plakken), rol het deeg zo dun mogelijk uit tot ongeveer 1-2mm.
Als je niet zo mooi kan uitrollen dan doe je net als ik. Je legt er een bord op en snijdt het uit.
6. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur totdat deze flink warm is.
7. Leg de wrap in de koekenpan en laat 30 seconden bakken. Draai om en bak nogmaals 30 seconden, draai nogmaals om en bak weer 30 seconden en draai hem nog een keer om en bak nog een keer 30 seconden. Tijdens het bakken zullen er bellen ontstaan in de wrap dat is goed, dat wil zeggen dat de binnenkant aan het bakken is.
8. Als de wrap klaar is leg je de wrap op een bord en dekt het af met een theedoek. Herhaal het proces van bakken met de andere deegbolletjes. Als de wrap klaar is leg je hem weer onder de theedoek, draai de wraps die klaar zijn af en toe om (van onder naar boven), dit zorgt ervoor dat de wraps zacht maar niet klef worden.

Geeft 8 wraps, je kunt ze heel goed invriezen.  

  1. Patricia

    was heel enthousiast tot ik recept zag… heb 1x zelf wraps gemaakt met kneden en uitrollen; dat was echt 1 groot drama met een heleboel gevloek en getier.
    sindsdien ben ik meer fan van wraps ala pannenkoekenbeslag… mss doe ik daar wel gewoon een keer wat pompoenpuree bij om te kijken of het gaat…

    wel leuk hoor, al die pompoenrecepten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.