Suikervrije Pompoen Scones

posted in: Snacks | 9

pompoenscones

Ik vrees dat een dezer dagen oranje ga worden, de pompoen obsessie blijft namelijk doorgaan. Ik stop niet alleen pompoen in mijn avondeten (bloemkool pompoen soep) en in mijn lunch (romige pompoen courgette), maar ook in mijn ontbijt (pompoen cruesli) en in mijn tussendoortjes en er komen nog 5 recepten met pompoen aan *oeps*. Als ik echt oranje begin uit te slaan geven jullie een gil hè ;)

pompoenscones2

Nodig:

200g volkoren speltmeel
1/2 tl bakpoeder
1/8 tl baking soda
1/ 2 el koek en speculaaskruiden
30g appelmoes
100g pompoenpuree
5 druppels stevia
85g rozijnen, geweld

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
 2. Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, baking soda en koekkruiden) in een grote kom.
 3. Roer de appelmoes erdoor, tot het een kruimelig mengsel is.
 4. Roer de pompoen en rozijnen erdoor.
 5. Stort het deeg op een met bloem bestoven oppervlakte en kneed het totdat je een stevige deegbal heb gekregen (als het deeg te nat is voeg je wat meer meel toe, is het te droog dan wat meer appelmoes).
 6. Vorm het deeg in een cirkel en snijdt het deeg in 6 stukken
 7. Leg de deegbal op een met bakpapier bekleden bakplaat.
 8. Bak de scones 25-30 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster

Geeft ongeveer 6 scones

9 Responses

 1. Els

  Je pompoen recepten klinken zeker lekker, maar ik heb er nog niet een gemaakt. Vooral omdat het me zoveel werkt lijkt om de pompoenpuree te maken. Alleen al de pompoen schillen kost me een half uur ofzo. Heb je nog tips? En wat voor soort pompoen gebruik je? Wie weet ga ik het dan eindelijk eens doen.

  • Inge

   Het is niet zo moeilijk als je denkt, de oranje pompoenen kun je met schil en al koken en dan pureren. Andere nog makkelijkere optie is om de pompoen alleen te halveren, de pitjes eruit te halen en dan 1 uurtje (of totdat hij zacht is) in de oven laten roosteren. Of de aller makkelijkste manier, koop bij de ah de voorgekookte blokjes en pureer die ;) Hopelijk heb ik je overtuigd om een keer iets met pompoenpuree te proberen :)

 2. w.

  haha..dacht dat je alleen oranje kon kleuren van wortels (dat is me al eens overkomen) ik begin de pompoen steeds meer te waarderen. Waar hij vorig jaar nog in de soep belandde en als roerbak.. heb ik hem al 2 keer zoet gebruikt en dat bevalt prima..dus kom maar op met die zoete gerechten!

 3. Patricia

  yeah, ,wat een leuke recepten! ik zal eens gaan experimenteren. vorig jaar al een keer pompoenmuffins gemaakt; was ook erg lekker. pompoensoep staat uiteraard regelmatig op menu en pompoencurry ook. deze zien er heel leuk uit, kerstontbijtje?
  welke appelmoes gebruik jij voor je recepten?

  • Inge

   Dankjewel :) Pompoencurry is ook idd super lekker. Ik gebruik altijd de puur appelmoes van de HAK of zelfgemaakte suikervrije appelmoes :)

  • Inge

   Ik denk dat je bedoelt speltmeel door amandelmeel vervangen? Amandelmeel heeft hele andere eigenschappen dan speltmeel dus die kan je niet zonder meer wisselen, je kan wel vaak een gedeelte van het speltmeel door amandelmeel vervangen, bijvoorbeeld 25%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.