Vegetarisch Kerstmenu II Hoofdgerecht: Pompoen Geitenkaas Galette

posted in: Hoofdgerecht, Kerstmis | 0
pompoen galette

Ik vind hartige taarten er altijd zo feestelijk uit zien, ik word er helemaal blij van, en zeker een galette dat vind ik echt het toppunt van feestelijkheid. Een galette kon dus ook niet ontbreken in het kerstmenu. Dit maal combineerde ik het in een beetje een herfstige combinatie namelijk met heerlijke zoet gebakken uien en geroosterde pompoen en voor de extra smaak een flink stuk geitenkaas en wat salie.
ik maakte 4 mini galettes, als je het makkelijker vind, dan kan je ook 1 grote maken die zul je wel wat langer moeten bakken.

Nodig: 

1 recept gezonder taart deeg recept of 1 bladerdeeg rol
4 uien, in ringen
300g pompoenblokjes, 
100g geitenkaas
4 salieblaadje, fijngesneden (optioneel)

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schep de pompoenblokjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten voor in de oven. Haal ze uit de oven en zet ze op zij. 
  3. Bak de uien ringen in een scheut olie in ongeveer 20-30 minuten goudbruin en zoet. Voeg de pompoen en salie toe en warm kort op.
  4. Verdeel het deeg in 4-en en rol elk stuk uit tot ongeveer 1/2 cm dik. Of rol de bladerdeegrol uit en snijdt er een vier vierkanten van ongeveer 15x15cm uit (het is niet zo erg als het iets meer of minder is). Schep het ui pompoen mengsel in het midden, bestrooi met de geitenkaas en vouw de randen over de vulling maar niet helemaal.
  5. Bak de taartjes 30 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Mocht de bovenkant te snel bruin worden dek deze dan af met aluminiumfolie.

Geeft 4 taartjes 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.