Vegetarisch Kerstmenu II Voorgerecht: Geroosterde Knoflook Soep

posted in: Kerstmis, Soep | 0

geroosterde knoflook soep

Kerstmis komt nu echt echt dichtbij… Maar ik heb, voordat het echt zo ver is, krijgen jullie nog een kerstmenu van mij. Nog een vegetarisch kerstmenu (want er was al een ander menu met mini quiche, portobello pakketjes en avocado chocolade mousse), We beginnen dit menu ook weer met een heerlijk soepjedit maal een soep op basis van 40 tenen knoflook, nu niet schrikken en meteen wegklikken, want nee je gaat niet de hele avond uit je mond ruiken. De knoflook tenen worden geroosterd, waardoor ze een heerlijke milde geroosterde smaak krijgen en geroosterde kikkererwten zorgen voor een heerlijke crunchy in dit kruidige soepje.

Nodig:

2 bollen knoflook
5 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el olie
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 tl tijm
750ml bouillion
125ml sojamelk of sojaroom

Hoe maak je het:
1. Snijdt de bovenkant van bollen knoflook en besmeer met 1 el olie. Rooster de knoflook 45 minuten op 180 graden Celsius in de oven (tip doe dit als je al iets anders bakt, anders is het een beetje zonde van de energie).
2. Knijp als de knoflook klaar is, deze uit de schil en bewaar even.
3. Verwarm een grote pan met een scheut olie op middelhoog vuur. Bak de ui en tijm 5 minuten.
4. Voeg de knoflook toe, zowel de geroosterde als de rauwe en bak 3 minuten.
5. Voeg de bouillion toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
6. Pureer de soep tot een glad mengsel.
7. Voeg de melk/room toe en warm nog even op.

Genoeg voor 4 personen. Ik serveerde het met geroosterde kikkererwten

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.