Het Lekkerste en Gezondste Tussendoortje: Mattisson BioSprout Cookies

posted in: Review | 0

hb_koekje2

Een nieuwe week een nieuw tussendoortje. Een nieuwe maand, een nieuwe Health Box.
Deze maand mocht ik weer de Health box ontvangen (geen idee wat de Health Box is?, je leest hier de review) , met onder ander de heerlijke Van Haver tot waar ik al eerder over schreef en Mattison koekjes.

healtboxmaart

 

De Mattison koekjes zijn heel ”funky”, ze zijn rauw en gemaakt met boekweit en zonnebloempitten die gespruit zijn. Ja je leest het goed! Maar de vraag is natuurlijk is dat lekker? En het klinkt heel gezond, maar is dat het ook?

De koekjes zijn onder andere te verkrijgen op de website van Mattison en bij de Vitamin Store.

hb_koekjes1

De voedingswaarde

Energie 373 kcal, Vet 6,7 g, waarvan verzadigd 1,6 g, Koolhydraten 68 g, waarvan suikers 20 g, Eiwitten 4 g, Vezels 9,7 g, Zout 0,07 g

mueslirepen_voed

10 punten

Ingrediënten

27,5% Gekiemde boekweit, gedroogd fruit 40%: (dadels 17%, vijgen 11,5%, rozijnen 11,5%), gekiemde zonnebloempitten 17%, gekiemde amandelen 11%, cacao 3%, lucuma 1%, vanille 0,5%.

Jippie weer een reep met ingrediënten waar ik helemaal blij van word! Allemaal natuurlijk, allemaal gezond, top!
Ik moet wel opmerken dat voor mij het feit dat de boekweit en zonnebloempitten gekiemd zijn, geen extra plus is.

cijfer: 9

Smaak

Ik proefde koekjes samen met mijn lieve foodie vriendin Leonie terwijl we op weg waren naar de Veggie World beurs. Ik neem een hapje en ik ben in de war, ik heb nog nooit zo iets geproefd, ik weet niet wat ik er van vinden. Als ik tegenover me kijk naar Leonie dan zie ik dezelfde blik, een blik van vertwijfeling. Laten we nog een koekje nemen, zeg ik. We nemen er nog een en nog een en proberen op woorden te komen om dit koekje te beschrijven. We vinden allebei de eerste smaak van het koekje niet heel erg lekker, het is een beetje bitter, waarschijnlijk veroorzaakt door de zonnebloempitten. Na een minuutje begin je wel degelijk de vanille en cacao smaak naar voren.
Ik vond het wel grappig om deze koekjes eens te proberen, maar echt geweldig vinden Leonie en ik niet.

Cijfer: 6

Totaal score 25 punten.

Eerdere repen:

Van haver tot repen – 27 punten
Biobite Lkkr – 26 punten
Just Nuts BBQ bandit – 24 punten
Doctor’s Orders – 24 punten

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.