100% Fruit Repen

posted in: Snacks, Suikervrij | 6

fruitrepen1

 

fruitrepen2

Ik ben dol op fruit repen, je ziet ze dan ook vaker voorbij komen in mijn zoektocht naar het meest gezonde tussendoortje. Maar ik vind het nog leuker om het zelf te maken. Want zelf maken is goedkoper, je weet wat er in in gaat en je kan de smaken helemaal zelf bepalen.
Ik maakte al eerder zelf fruitrepen, toen droogde ze in de oven, maar nu heb ik een dehydrator (hier lees je alles over de dehydrator–> dehydrator hoe en wat) en maakte ze dan ook in de dehydrator, maar je kan het zonder probleem ook in de oven drogen!

Blue and Green Power:
5 kiwi’s
1 appel
200g blauwe bessen

Tropical Surprise:
2 bananen
2 sinaasappels
8 el kokos

Happy Very Berry:
375g gemengd rood fruit
3 appels
4 el chia zaad

Hoe maak je het:
1. Pureer alle ingrediënten (per soort) in de blender glad.
2. Kook eventueel in, dit hoeft niet maar zorgt er wel voor dat je het minder lang hoeft te drogen.
3. Als je de oven wilt gebruiken, verwarm de oven voor op 120 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier, vet het bakpapier eventueel in om het makkelijker los te krijgen later. Als je de voedseldroger gebruikt, knip dan het bakpapier op de maat voor de droger of gebruik een ”fruit leather” plaat.
4. Spreidt het mengsel uit op het bakpapier en probeer de randen dikker te maken, dan het midden.
5. Bak het 1-2h totdat de bovenkant zacht maar niet echt plakkerig meer aanvoelt. Laat helemaal afkoelen in de oven. In de droger duurt het zo’n 6-8 uur.
6. Knip met bakpapier en al in repen en rol op.

6 Responses

  • Inge

   Dat is een goede.. Ik weet het niet meer precies ligt er natuurlijk aan hoe groot je ze maakt ;) maar ik gok 8 tot 12 stuks

 1. W.

  Ik ga het zeker eens proberen! Koekjes uit de droog oven zijn ook lekker en leuk om te maken!

 2. Mijntje

  Hoi Inge, ik had dit zelf al eens gemaakt maar toen was het best wel mislukt eigenlijk. Hahaa.. het ovengedeelte ging het mis bij. Ik had het toch niet gelijkmatig genoeg uitgesmeerd denk ik. En ik denk ik dat ik niet de juiste temperatuur had. Ik wilde geloof ik te snel..ik had hem dacht ik op 150-165 graden staan. Dus de randen waren best verbrand en de binnenkant was nouja..heel gekkig. Niet zoals het moest zijn iig. Dus thanx voor het delen! Ik ga het toch nog maar eens proberen dan. Liefs,
  Mijntje.

 3. saskia

  Bij de tweede variant, de kokos moet dat verse kokos zijn? Of mogen dat ook kokos snippers zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.