Kristalgember ik ben er dol op, de zoetheid van suiker en de kick van de gember top! Ik maak het dan ook vaak zelf (zelfgemaakte kristal gember). Maar probleem omdat het zo pittig is, kan ik maximaal 1 of 2 stukjes per keer eten en dat is stiekem niet genoeg om aan mijn gember kick te voldoen ;) Dus verwerkte ik de kristalgember in repen om toch aan mijn kick te kunnen voldoen!
ps boekweitmeel is redelijk heftig van smaak, je moet er van houden. Voor wat mildere smaak kan je ook spelt of normaal meel gebruiken.
Nodig:
75g boekweitmeel
95g havermout
2 tl bakpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl koekkruiden
2 el gembersiroop
100ml melk
5 druppels stevia
35g stamgember, fijngehakt
kaneelsuiker
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en vet een muffin of reepvorm in.
2. Meng het boekweitmeel, havermout, bakpoeder, gemberpoeder en koekkruiden in een grote kom.
3. Roer de melk, gembersiroop, stamgember en 5 druppels stevia door het beslag.
4. Schep het beslag in de vormpjes en bak in 25 minuten goudbruin en gaar.
Geeft 6 repen
Leave a Reply