Spicy Gember Dadelballetjes

posted in: Snacks | 0

gemberballetjes-min

Stamgember is iets wat ik super lekker vind en gewoon zo kan eten, ik houd van het zoete in combinatie met de spicy kick van de gember.
Maar helaas kan ik de stamgember maar in beperkte mate eten, want op een gegeven moment staat je mond in vuur en vlam. Dus om mijn behoefte aan gember een beetje te bevredigen zonder dat ik een mond heb die in vuur en vlam staat, besloot ik de gember in heerlijke dadel balletjes te verwerken. Het heerlijke zoete van de dadels in combinatie met de cruch van speltvlokken en de kick van de gember, het is een feestje in je mond ;)

PS ik gebruikte zelfgemaakte gekristalliseerde gember, maar je kan ook gekristalliseerde kopen bij bv de tuinen.

Nodig:

60g dadels
20g gekristalliseerde gember
1 el gembersiroop
1/4-1/2 tl gemberpoeder
65g havermout

Hoe maak je het: 

  1. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en pulseer tot een massa
  2. Maak met licht vochtige handen balletjes.

Geeft 15-20 balletjes, bewaar in de koelkast. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.