Gezondere Spinazie Champignon Quiche

posted in: Hoofdgerecht | 0

Quiche, het klinkt zo chique. Maar eigenlijk is het een heel simpel gerecht een deegbodem, een eiermengsel met daarin de ingrediënten die je lekker vind, ‘that’s it”. Easy Peasy toch?
Zeker weten, maar ik geef je graag een voorbeeld van een heerlijke, gezondere quiche die je binnen 1 uurtje op tafel hebt staan (of in de diepvries voor de lunch van komende week).
Het is een klassieke spinazie quiche met een verassende touch door de zongedroogde tomaat en de oregano en een extra boost aan eiwitten door het toevoegen van cottage cheese. Een perfect lunch taartje is het resultaat!

Gezonder vegetarisch quiche
Gezonder vegetarisch quiche

Nodig:
1 x recept gezonder quiche deeg (je houd een beetje over afhankelijk van de grootte van je springvorm)
1 kleine ui, gesnipperd
400g champignons, in plakjes
400g verse spinazie
10 zongedroogde tomaten, geweld en in reepjes
1/2 tl oregano
4 eieren
200ml melk
200g cottage cheese

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bodem van een springvorm (24-26cm) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Verwarm een koekenpan voor met een kleine scheut olie. Bak de ui in een paar minuten glazig.
  3. Voeg de champignon toe en bak ze goudbruin.
  4. Voeg de spinazie, zongedroogde tomaten en oregano toe en bak totdat de spinazie helemaal geslonken is.
  5. Schep het mengsel in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit het mengsel.
  6. Kluts de eieren samen met de melk en cottage cheese los in een grote kom. Schep het spinaziemengsel door het eiermengsel.
  7. Rol het deeg uit en leg in de vorm, zodat de bodem en de zijkanten bedekt zijn.
  8. Giet het eierenmengsel in de vorm.
  9. Bak de quiche in 45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar, laat de quiche 10 minuutjes afkoelen buiten de oven en snijdt dan pas aan.

Geeft 2 grote of 4 kleine porties 

Leave a Reply