Vegetarische Quiche met Rode Biet

posted in: Hoofdgerecht, vegetarisch | 0

Ik ben dol op quiche. Vegetarische quiche is super makkelijk te maken, de oven doet het meeste werk voor je, en tegelijk voelt het alsof je een super luxe diner/lunch voorgeschotelt krijgt.

De klassieke quiche, de quiche lorraine is rijkelijk gevuld met ei, room en spekjes. Maar aangezien ik vegetarisch eet en probeer gezonder te eten is die quiche-soort niet echt voor mij gemaakt. Het mooie van quiche is dat je het helemaal naar jouw zin kan maken, je kan er allerlei soorten groenten, noten en kaassoorten aan toe voegen om de quiche helemaal jou te maken.

Zo maakte ik al eens eerder een heerlijke gezondere champignon spinazie quiche  en heerlijke mini pompoen quiches met mijn gezondere vegetarische quiche recept als basis.

Toen ik in mijn Too Good 2 Go pakket een pakje gekookte rode bieten vond en ik toevallig nog een pakje zachte geitenkaas in de koelkast had liggen besloot ik dat die twee samen met wat walnoten de perfecte smaakmakers voor een quiche zouden zijn.

Een heerlijke vegetarische quiche gevuld met de aardse smaak van rode biet, het zoute van geitenkaas en het romige van het ei-cottage cheese mengsel en de bite van de walnoot was het resultaat.

Wat is jouw favoriete vegetarische quiche combinatie?

vegetarische rode biet quiche

Recept

Nodig: 

6 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart
350g gekookte rode bieten
75g zachte geitenkaas
50g walnoten, in stukjes
4 eieren
150g cottage cheese

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijdt de rode bieten in kleine stukjes (1 bij 1 cm) en snijdt de geitenkaas in grove stukken.
  3. Breek de eieren in een kom, voeg de cottage cheese toe en pureer tot een glad mengsel met de staafmixer.
  4. Bedek de bodem en de randen van de springvormen met het deeg.
  5. Verdeel de rode biet over de springvormen.
  6. Verdeel het ei-cottage cheese mengsel over de springvormen.
  7. Verdeel de geitenkaas en walnoten over de springvormen.
  8. Bak de quiches in 30 minuten gaar. Laat de quiches 10 minuten afkoelen voordat je ze aansnijdt.

Geeft 4 kleine quiches.
Je kunt de quiches makkelijk van te voren maken, warm hem dan in ongeveer 15 minuten op 180 graden Celsius op.

Leave a Reply