Ik heb zo’n gevoel dat de zomer over is. Ik zag de eerste blaadjes op de weg liggen, de laatste paar dagen lijkt het meer te regen dan droog te zijn. En hoewel ik een echte lente en zomer persoon bent, heeft de herfst natuurlijk ook zijn charmante kanten. Knus binnenzitten, met kaarsjes, een dekentje en een kop thee, is heerlijk en doe je natuurlijk niet zo snel in de zomer. Ander groot voordeel van de herfst? Soep! Liters soep! Want wat is er nu lekkerder dan een kopje warme troost na een dag van regen? Voor mij is echt een kopje troost, HET middel tegen de treurigheid van bewolktheid en regenachtigheid.
Met deze heerlijke tomaat paprikasoep geven we ons nog niet helemaal over aan de herfst, maar geven we wel al een klein beetje toe aan het feit dat de zomer toch echt bijna voorbij is.
Een heerlijke combi van tomaten en paprika en om er een echte maaltijdsoep van de te maken ook nog wat orzo en linzen. En voor de finishing touch voegde ik nog wat zelfgemaakte Parmezaanse kaas croutons toe (dat recept dat komt nog wel een keer ;))
Een heerlijke makkelijke soep, dit heel goed te foodpreppen is.
Nodig:
100g ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
300g rode paprika, in stukjes
450g tomaten, in blokjes
2 tl Italiaanse kruiden
500ml bouillon
75g orzo
75g ongekookte groene of bruine linzen of 150 gram gekookte groene of bruine linzen
Hoe maak je het:
- Verwarm een soeppan voor op middelhoog vuur met een scheut olijfolie.
- Bak de ui ongeveer 2-3 minuten totdat deze doorzichtig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
- Voeg de rode paprika en tomaten toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de Italiaanse kruiden en bouillon toe, breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten pruttelen.
- Pureer de soep grof met een staafmixer.
- Voeg de orzo toe en laat de soep nogmaals 10 minuten pruttelen totdat de orzo gaar is. Voeg de laatste paar minuten de linzen toe, zodat deze doorwarmen.Geeft 2-3 porties
Leave a Reply