Ik ben dol op groenten. In salades, geroosterd in de oven, door baksels heen, ik vind het allemaal lekker. Maar gewoon gekookte groente zonder iets? Nee dat vind ik maar niets. Groenten hebben kruiden en andere smaak makers nodig! Een beetje kerrie bij de pompoen (kerrie pompoensoep), wat zoetigheid van granaatappel bij radijsjes (radijs salade) of wat kaneel bij de pompoen (pompoen scones). Dus toen ik een gigantische zak sperziebonen bij de Lidl kocht, moesten die ook gepimpt worden.
En dit maal geen specerijen, maar het heerlijke zoute van olijven en feta, wat heerlijke zoete gebakken uien en paprika en als finishing touch een vleugje verse tijm. Dat noem ik nog eens spannende sperziebonen!
Nodig:
400g schoongemaakte sperziebonen
1 grote ui, gesnipperd
150g rode paprika, in blokjes
1 el verse tijmblaadjes of 1 tl gedroogde tijm
40g feta, in blokjes
40g zwarte olijven in plakjes
Hoe maak je het:
- Zet de sperziebonen op met een bodempje water. Breng aan de kook en kook de sperziebonen in 6-8 minuten gaar.
- Giet de sperziebonen af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
- Verwarm een scheut olijfolie in dezelfde pan als waarin je de sperziebonen gekookt hebt (wat minder afwas!)
- Bak de ui 5 minuten totdat deze doorzichtig en zacht is.
- Voeg de paprikastukjes toe en bak 3-5 minuten totdat de paprika zacht is. Voeg de tijmblaadjes toe.
- Meng het paprika-ui mengsel door de sperziebonen.
- Meng de feta en olijven door het sperziebonenmengsel en serveer lauwwarm of koud.
Geeft 2 porties
Leave a Reply