Met deze gure dagen, wil ik zowat leven in kommen soep. Bijna elke dag van de week ik wel soep of het nu een simpel soepje bij de lunch is of een vullende soep bij het avondeten. Ik vind een kop soep zo troostend, zo verwarmend, met je handen om de kom, lekker opwarmen. En het grote voordeel van deze heerlijke tex mex bonen soep? Hij is super makkelijk te maken met ingrediĆ«nten die je waarschijnlijk grotendeels in huis hebt (ik heb tenminste meestal wel een blik bonen, tomaten en mais op voorraad. Het koken zelf is zo gepiept en in minder dan 20 minuten heb je een heerlijke maaltijdsoep op tafel staan. Ik serveerde de soep met een beetje zure room, geraspte kaas en avocado en een quesadilla on the side, maar ook zonder al die extra’s is deze soep heerlijk.
Deze soep laat zich trouwens ook heel goed foodpreppen; hij blijft in de koelkast wel 3 dagen goed. Tip is wel om dan wat extra bouillon te gebruiken, omdat de soep erg dik wordt in de koelkast.
Nodig:
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el komijn
1 el tex mex kruiden of fajitakruiden
1 blik zwarte bonen of kidneybonen
1 blik mais
1 blik gepelde tomaten
1000ml bouillon
150g zilvervliesrijst
1 rode paprika, in stukjes
1 el suiker
sap van 1 limoen
Hoe maak je het:
1. Verwarm een grote pan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
2. Bak de ui in 4-5 minuten glazig.
3. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
4. Voeg de kruiden toe en bak 1 minuut mee.
5. Voeg de bonen, mais, tomaten, bouillon, rijst en paprika toe en breng aan de kook. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
6. Voeg de suiker en limoensap toe en serveer eventueel met zure room, geraspte kaas en avocado.
Geeft ongeveer 4 porties
Leave a Reply