Linzen Kerrie Crackers

posted in: Brood | 2

lenzenkerriecrackers

Toen ik in de VS was heb ik een hele berg Annies en Kashi snack crackers gegeten en wat zijn die dingen lekker! Maar helaas hebben we in Nederland die snack crackers met allerlei lekkere smaakjes niet ontdekt, dus moet ik het maar zelfs  maken. Zelf maken heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen, ik kan ze namelijk de smaak geven die ik zelf wil en ik kan ze lekker gezond maken. In dit recept word een gedeelte van het meel vervangen door super gezonde linzen en ik beloof je je proeft er niks van, maar ze voegen wel een hele berg aan voedingsstoffen aan de crackers toe!

Geen zin in linzen in je crackers? Deze crackers zijn ook heel erg lekker:

Banaan Lijnzaad Crackers
Polenta Crackers
Zoete Aardappel Crackers
Kikkererwt Crackers 
Quinoa Rijst Crackers 
Zuurdesem Muesli Crackers 

Nodig:

200g gekookte linzen
120g speltmeel
4 el kokosolie
3 el lijnzaad
3 el chiazaad
1/2 tl zout
1/2 tl bakpoeder
1tl kerriepoeder

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Pureer de linzen in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Voeg de kokosolie toe en pulseer een paar keer.
  4. Voeg de bloem, lijnzaad, chiazaad, zout, kerriepoeder en bakpoeder toe en pulseer enkele maal.
  5. Scheur een stuk bakpapier af en leg het deeg op het bakpapier en vorm er een bol van.
  6. Scheur nog een stuk bakpapier af en leg het boven op het deeg. Rol het deeg uit tussen de twee vellen bakpapier tot ongeveer 3-5 mm dik.
  7. Snijdt het deeg in stukken, maar om het makkelijk te maken kun je wel de hele deegplak op de bakplaat leggen! Als je het lekker vind kun je de crackers nu nog met wat grof zeezout bestrooien.
  8. Bak de deegplak 15-20 minuten in het midden van de oven, totdat ze licht knapperig zijn. Houd je van hele knapperige crackers dan laat je ze afkoelen in de oven.

De hoeveelheid crackers hangt een beetje af van hoe groot je de crackers snijd. 

 

2 Responses

  1. Hier heb ik nog nooit van gehoord, linzen in je krackers, maar klinkt goed! Een keertje wat anders dan al die havermout/muesli krackers!:) haha
    Ga dit zeker binnenkort uitproberen!

  2. Ik heb ze gemaakt en ze waren erg lekker!
    Groetjes Laura

Leave a Reply