Tex Mex Bulghur Salade

Het zijn gekke tijden, deze Corona-tijden. Maar ik kan een voordeel bedenken. Ik was altijd team 5x per week boodschappen doen, waarbij de Albert Heijn me toch telkens wist te verleiden. Oh de verse broodjes zijn 1+1? Die kunnen nog wel in het karretje erbij. Groenten met 35% korting? Ik wil toch niet dat ze weg gegooid worden? Hup erbij. Laten we het zo zeggen, de Albert Heijn verdient lekker aan mij.
Maar in deze tijden niet. Ik doe netjes 1x per week boodschappen, maak boodschappenlijstjes en foodprep alles. Want na een dag thuiswerken, blijk ik toch niet echt zin te hebben om nog te koken. Dus de maaltijdsalades op basis van granen zijn niet aan te slepen. Super makkelijk te maken, ze blijven heel lang goed in de koelkast en ook nog eens lekker gezond vol vitamine en mineralen. Deze salade is op basis van bulgur, een soort broertje (of zusje) van couscous. Bulgur heeft wat meer bite dan couscous, maar als je nog couscous in huis hebt dan kan je deze salade ook makkelijk met couscous maken. We voegen nog wat typische Tex Mex ingredi├źnten toe aan de salade, schenken er een fris zure dressing met limoen en olijfolie over, toppen het met zoute romige feta en je hebt een heerlijke, vullende maaltijdsalade, die zeker 3-4 dagen goed blijft in de koelkast!

Nodig:

200g bulgur
250g cherry tomaatjes, door de helft
1 rode paprika, in stukjes
1 blik mais
200g zwarte bonen, gekookt
hand peterselie of koriander
3 el olijfolie
sap van 1 limoen
1 tl honing
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl paprikapoeder
feta, gekruimeld

Hoe maak je het:

1. Voeg 500ml kokend water toe aan de 200g bulgur, dek het af en zet weg.
2. Niet noodzakelijk, maar wel erg lekker rooster de mais. Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur en laat warm worden. Giet de mais af en giet in de pan. Bak de mais 10-15 minuten totdat deze bruin begint te worden. Voeg een paar eetlepels water toe (om de donkere stukjes van de bodem van de pan te krijgen) en bak nog een paar minuten totdat de pan weer droog is.
3. Voeg de mais, paprika, cherry tomaten, zwarte bonen en fijn gesneden peterselie of koriander toe aan de bulgur.
4. Maak de dressing door de olijfolie, llimoensap, honing, komijnpoeder en paprikpoeder goed te mengen.
5. Schep de dressing door de bulgur salade. Zet de salade in de koelkast om te smaken goed te laten mengen.
6. Garneer met de feta voordat je het serveert.

Geeft ongeveer 3 porties 

Leave a Reply