Zelfgemaakte Ras el Hanout kruiden

posted in: Uncategorized | 0

Ras el hanout is kruidenmengsel dat zijn oorsprong vind in Marokko en betekent zoiets als ‘het beste van de winkel’ oftewel een mengsel van de beste kruiden en specerijen die een handelaar op dat moment had. Ras el hanout is een mengsel van een heleboel verschillende kruiden, soms wel 40 verschillende kruiden. Er is geen vast recept voor ras el hanout, maar het bevat vaak piment, kruidnagel, kaneel, gember en kurkuma. Deze zelfgemaakte ras el hanout bestaat uit 11 verschillende kruiden die je misschien al in je kruidenrekje kan vinden en zo niet dan zijn ze bij elke grote supermarkt of toko te verkrijgen.

Ras el hanout wordt oorspronkelijk gebruikt voor het kruiden van verschillende soorten vlees, tajines en couscous. Maar ik gebruik de ras el hanout vaak voor het kruiden van aardappeltjes en bloemkool uit de oven. Het is gewoon een hele lekkere kruidenmix.

Een tip om deze zelfgemaakte ras el hanout makkelijker zelf te maken? Ik maak gebruik van maatlepels, oftewel gestandaardiseerde eet- en theelepels dat maakt het makkelijker om de goede verhoudingen aan te houden. Ik gebruik deze maatlepels* die maken het stukken makkelijker, probeer anders maar eens 1/4 theelepel te schatten ;)

Tweede tip je kan dit recept makkelijke verdubbelen of verdrievoudigen, geloof me het is zo lekker je wilt extra maken.

Andere kruidenmixen zelf maken?

Ras el Hanout Zelf maken

Nodig:
1tl komijnpoeder
1tl kurkuma
1tl paprikapoeder
1/2tl gemberpoeder
1/2tl zout
1/2tl nootmuskaat
1/2tl zwarte peper
1/2tl kaneel
1/2tl gemalen koriander
1/2tl piment
1/4tl gemalen kruidnagel

Hoe maak je het:
1. Schep alle kruiden en specerijen in een bakje en meng.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.