Disclaimer: Bevat natuurlijke suiker van appelmoes, stevia en banaan.
Ik blij pompoen in allerlei verschillende gerechten, want ik vind het heel erg lekker en jullie vinden het heel erg leuk om pompoenrecepten te lezen. Dit maal een heerlijk recept voor brownies, want ik vind de kleverigheid en de zoetheid van brownies heerlijk.
En het resultaat? Kijk en kwijl, ze waren echt heerlijk :)
Andere pompoenrecepten?
Kruidige Pompoensoep
Pompoen Pudding
Pompoen Risotto
Pompoen Frappuchino
Pompoen Kruidkoek
Pompoen Kokos Volkoren Brood
Nodig:
130g volkorenbloem
20g cacoa
2 1/2 tl bakpoeder
100g appelmoes
125g gepureerde pompoen
1 banaan
10 druppels stevia
½ tl zout
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de 130g bloem, bakpoeder en zout.
- Doe de ½ van het bloem-mengsel in een andere kom.
- Voeg aan de ene helft beslag de appelmoes, cacao en de 1/2 van de banaan toe toe.
- Voeg aan de andere helft de gepureerde pompoen en de andere helft van de banaan toe.
- Spreid het bruine beslag uit in een bakblik.
- Verspreid het oranje beslag uit over de bruine laag en strijk de bovenkant glad.
- Bak 20-25 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is.
- Laat het minimaal 30 minuten afkoelen in de vorm en snijdt dan pas in stukken.
Geeft 8 stukken
Nicole
Deze brownie ziet er heerlijk uit!
Inge
tnx :)
Els
Net gebakken, ben benieuwd! Mijn weegschaal-batterij was leeg dus ik heb maar een beetje geimproviseerd.
Els
Meegenomen als toetje na het eten met 2 vrienden.
Reactie vriend 1: Beetje compact, wel lekker. Zou het geen brownie noemen maar meer cake.
Reactie mijzelf: lekker, maar smaakt wel ‘volkoren’ dus ik zou het niet aan zomaar iedereen voorzetten.
Reactie vriend 2: Oké ik weet niet waar jullie het over hebben hoor, ik vind het gewoon heel lekker!
Inge
Haha ik moest er wel om lachen :) Als je de volkoren smaak te heftig vind kan je misschien eens volkoren spelt proberen dat is wat lichter qua smaak of misschien volkoren witmeel (dat verkopen ze in duitsland)
Heidi
Hoi,
Ik ben geen voorstander van stevia (smaak), kan ik het door iets anders vervangen?
Groetjes
Heidi
Inge
Als je een hele rijpe bananaan neemt of gesuikerde appelmoes zou het ook zonder de stevia goed moeten komen :)