Ik ben dol op groentenkoekjes, of zoals de Engels zo mooi zeggen fritters. De combinatie van de frisse groente gecombineerd in een zacht en knapperig koekje met het liefst een ”touch” romige kaas. Je zag al eerder de mais koekjes voorbij komen, een favoriet die hier heel vaak op het menu staat. Maar, nu zijn er de bloemkool koekjes, die zeker de mais koekjes af en toe gaan vervangen. Ik combineerde de heerlijke bloemkool fritters trouwens met met zoete aardappelfrietjes en witlofsalade.
Nodig:
450g bloemkool
1 ei
2 el basilicum, grof gesneden
4 el Parmezaanse kaas
1/2 tl bakpoeder
30g volkoren speltmeel
1/2 tl zout
1/4 tl gemalen zwarte peper
Hoe maak je het:
- Snijdt de bloemkool in roosjes of gebruik een doosje uit de diepvries. Zet de verse bloemkool 8 minuten in de magnetron of de diepvries variant 5 minuten.
- Doe de bloemkool in een dunne theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Schep de bloemkool in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed.
- Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middel hoog vuur.
- Schep een flinke eetlepel beslag in de koekenpan en bak 2 minuten, draai om en druk met een spatel plat, bak nogmaals 2 minuten, draai nogmaals om en bak nogmaals 2 minuten. Herhaal met de rest van het beslag.
Geeft 8-10 koekjes, genoeg voor 2-3 personen als bijgerecht
Aangepast van The Iron You
Vivian | stayaliveandcooking
Ohhh lekker zeg! Ik heb pas groenteburgers gemaakt van courgette, ook niet verkeerd. Maar deze ga ik zeer zeker onthouden!