Gezonde Maissoep – Super Romig

posted in: Hoofdgerecht, Soep, vegetarisch | 0

Ik ben dol op soep. Ik ben zo dol op soep dat ik het bijna elke dag eet. Ik maak vaak op zondag een grote pan soep als onderdeel van mijn foodprep en eet dan gedurende de week bij de lunch een kom soep. Ik ben dus altijd op zoek naar nieuwe, lekkere en unieke soeprecepten. Dit recept valt zeker onder de unieke soepen, het is een heerlijke gezonde maissoep, vol specerijen en met een uniek ingrediënt om de soep romig te maken. Deze soep wordt namelijk romig door cottage cheese toe te voegen en te pureren. Dit zorgt voor een heerlijke romig soep zonder dat we de soep heel erg vettig maken.

Deze maissoep maak je met verse mais. Kom ook niet in de verleiding deze soep te proberen te maken met mais uit blik. Verse mais heeft zo’n andere smaak dan mais uit blik, het is knapperig en zoet. Soep gemaakt me mais uit blik zal je dus waarschijnlijk teleurstellen. Tip verse mais vind je vaak voor een klein prijsje bij je lokale Turkse of Aziatische supermarkt.

Maissoep niet jouw ding? Ik heb nog veel meer gezonde soep recepten hier op de blog:

Overzicht met +20 soeprecepten
Tex Mex Maaltijdsoep
Maaltijdsoep met paprika en tomaat
Pompoen Curry Soep
Zoete Aardappel Pinda Soep

gezonde maissoep

Recept

Nodig:

100g ui, gesnipperd
400g verse maïskorrels
2 teentjes knoflook, gehakt
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijn
1/2 tl chilivlokken
1 grote paprika, in blokjes
500ml bouillon
100g cottage cheese

  1. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ui 1 minuut aan.
  2. Voeg de mais toe en bak de mais 10 minuten, terwijl je vaak roert.
  3. Voeg 50ml water toe aan de mais en schrap de bodem met een lepel schoon. Bak 5 minuten, totdat al het vocht weer verdampt is.
  4. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn en chilivlokken toe en bak 1 minuut mee.
  5. Voeg de paprika en bouillion toe en breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de soep 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Voeg de cottage cheese toe en pureer de soep met een staafmixer. Ik vind de soep het lekkerst als ik de soep niet helemaal glad pureer, maar stukjes mais en paprika overlaat.

Geeft 3-4 porties 

Leave a Reply