Vegetarische Pompoen Orzo – Super romig

Ik maakte laatst voor de eerste keer een aantal gerechten met orzo, een heerlijke romig vegetarisch risotto alternatief met orzo (romige orzo met champignons en spinazie) en een maaltijdsoep met orzo. Sindsdien ben ik helemaal fan van orzo. Het is makkelijk klaar te maken, het is lekker en goedkoop.  Nu we volop in de herfst terecht zijn gekomen moest er natuurlijk een orzo-recept komen met mijn meest favoriete herfstgroente: vegetarische pompoen orzo.

Voor deze orzo-risotto variant roosterde ik de pompoen en voegde ik die toe aan de heerlijke romige orzo risotto basis.

Deze vegetarische pompoen orzo is een makkelijk, snel vegetarisch hoofdgerecht dat je ook nog eens heel goed kan foodpreppen en door de week kan opwarmen voor een snelle heerlijke maaltijd.

vegetarische pompoen orzo

Recept

Nodig:

2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gehakt
800g pompoen, in blokjes van ongeveer 2-3 cm bij 2-3 cm
360g orzo
250ml (plantaardige) room
650ml bouillon
200g verse spinazie
75g geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Verdeel de pompoen over de bakplaat en bak de pompoen in 10-15 minuten gaar.
3. Verwarm een pan met een dikke bodem voor op middelhoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de ui 2 minuten aan.
4. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
5. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.
6. Voeg de bouillon en room toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Let op de orzo heeft de neiging om aan de bodem te plakken roer dus goed door.
7. Roer na de 10 minuten de spinazie en de Parmezaanse kaas door de orzo, en verwarm totdat de spinazie geslonken is.
8. Schep de orzo in de diepe borden en verdeel de pompoen over de borden.

Geeft 4 porties. 
Dit gerecht is heel goed te food preppen, warm de orzo dan op in de magnetron of in een pan, voeg wel een scheutje water of melk toe voordat je het gaat opwarmen. 

Leave a Reply