Makkelijk en Snel voor Een: Azian Noodle Salad

posted in: Hoofdgerecht, Snel en Makkelijk | 0

lima_pakket

Ik kreeg bovenstaande pakket van Lima voor lekkerheden (met o.a. orzo een soort koffie vervanger waar ik dol op ben <3). Wat zou ik daar eens mee maken? Het werd deze heerlijke azian inspired noodle salade, waarvan ik niet super veel verwachtte, maar die zo lekker was dat ik hem deze week al 3x gemaakt heb. En dat drie-keer-iets-maken is wel een ding hier, want ik eet bijna nooit meerdere keren hetzelfde, ik bestel ook nooit 2x hetzelfde in een restaurant, want saai. Dus als ik drie keer hetzelfde maak dan mag je geloven dat het een toppertje is! (andere toppertjes die again and again hier op tafel verschijnen? maiskoekjes, aubergine curry en courgette noodles)

Pssst ik zou trouwens even een kijkje nemen op Facebook, want daar kan je het bovenstaande pakket winnen!

noodle_salade

 

Nodig:

60g noodles
150g sojaboontjes (ik koop ze in de diepvries bij de Aziatische winkel)
2 kleine winterpenen
1 komkommer
evt. zeewiervlokken
100g tofu, in kleine stukjes
1 grote theelepel pindakaas
1 el sojasaus (ik gebruikte rode peper citroen)
1 grote theelepel zoete chilisaus
1 grote theelepel honing

Hoe maak je het:

  1. Meng de pindakaas, sojasaus, chilisaus en honing in een kom en roer de tofu erdoor. Laat 5 minuten staan
  2. Kook de noodles en sojaboontjes (als die uit de diepvries komen) naar aanwijzing op de verpakking, giet af en spoel af onder kort water.
  3. Snijdt de winterpenen in kleine stukjes en de komkommer in plakjes.
  4. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie voor. Voeg de tofu toe en bak in 5 minuten goudbruin, schep regelmatig om.
  5. Meng de noodles, sojaboontjes, winterpenen en komkommer in een grote kom. Schep er 1 tl sojasaus en 1 tl zoete chilisaus erdoor.
  6. Schep de tofu op de noodlesalade en garneer met de zeewiervlokken.

Geeft 1 portiesĀ 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.