Vegetarische Noedelsoep (super makkelijk!)

posted in: Snel en Makkelijk, Soep, vegetarisch | 0

Ik ben niet iemand die in guilty pleasures geloofd, maar als ik er in zou geloven dan zouden pakjes instant noedels wel mijn nummer 1 guilty pleasure zijn. Ik weet niet wat het is, maar de glipperige noedels met de zoutige bouillon ik vind het heerlijk. Maar die pakjes instant noedels zijn natuurlijk niet heel erg gezond (bordenvol zout, smaakversterkers en nog veel meer). Maar niet getreurd ik maakte een heerlijke veel gezondere variant op de classic instant noedels, deze heerlijke vegetarische noedelsoep zit bomvol groenten en smaak. En hij is misschien niet zo snel klaar als een pakje instant noedels, maar hij is van start-to-finish toch in een kleine 15 minuten klaar.

Je kunt deze vegetarische noedelsoep personaliseren door er andere groenten in te doen, andere noedels te gebruiken of andere eiwitbron. Ik maakte hem vandaag lekker makkelijk met een zak wokgroenten, maar soms maak ik hem met julienne wortels, wat fijngesneden prei en taugé. Deze soep is dus ook perfect om de restje groenten uit de koelkast te verwerken. Deze soep is top met eiernoedels, maar ook volkoren noedels of rijstnoedels zijn erg lekker. En tenslotte maakte ik de soep vandaag af met een gekookte eitje, maar ook gebakken tofu of tempeh reepjes of vegetarische kipstukjes zijn erg lekker

Andere lekker vegetarisch soepen:

Nodig:

200g champignons, in plakjes
400g wokgroente
1 el gele currypasta
200ml kokosmelk (light of vol)
750ml water
2 porties noedels
eventueel: gekookt ei, gebakken tofu of vegetarische kipstukjes

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur.
  2. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de champignons in 8-10 minuten goudbruin.
  3. Voeg de wokgroenten en vegetarische kipstukjes als je deze gebruikt toe en bak ze 1-2 minuten.
  4. Voeg de gele currypasta toe en bak 1 minuut mee.
  5. Giet de kokosmelk en het water in de pan en breng aan de kook.
  6. Voeg de noedels toe en laat ze mee koken of wellen afhankelijk van de instructies op de verpakking.
  7. Schep de soep in de kommen en garneer met een gekookt ei of gebakken tofu (mijn ketjap tofu is heel lekker in deze soep).

Geeft 2 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.