Gezondste en Lekkerste Vleesvervanger Deel 15: Vivera Pittige Bonen Burger

posted in: Uncategorized | 1

vivera1-min

Een nieuwe week, een nieuwe vleesvervanger. Dit maal een vleesvervanger van Vivera, een merk dat ik nog niet eerder besprak. Vivera heeft een zeer groot assortiment vleesvervangers met zowel vegetarische als vegan varianten. Maar helaas is Vivera niet bij super veel winkels bij mij in de buurt te verkrijgen, dus toen ik laatst toevallig langs de Plus kwam, kon ik het niet laten om naar binnen te lopen en een pakje mee te nemen. Het werden deze Vegan (alle blauwe verpakkingen zijn vegan) Spicy Bean Burgers, die zo’n 2.29 voor 2 burgers kostten.

Benieuwd wat ik ervan vond?

De voedingswaarden

vivera2-min

 

vleesvervanger_punten

15 punten

Ingrediënten

 

vivera3-min

Holy moly dat is een hele berg ingrediënten, ik telde zo snel even 40 ingrediënten. Het grootste gedeelte (67%) zijn groenten, bonen en soja-eiwit waar natuurlijk niks mis mee is. Maar ingrediënten als dextrose, difosfaten, verdikkingsmiddel, gistextract en moltodextrine hoef ik niet perse in mijn burger te hebben.

Cijfer 6

Wat maakte ik er mee?

vivera-min

Ik at de burger simpel gebakken met een Mexicaans geïnspireerde salade (tomaat, avocado, mais, paprika en kiemen).

Smaak

De eerste hap geeft meteen een goede indruk, een heerlijk knapperig korstje en een goed bite. Bij de twee bite proef ik hele bonen en een lichte pittigheid, bij de derde hap begint het wel een klein beetje te branden (ik ben qua pittigheid echt een slappeling). Maar overall een aanrader!

Cijfer 8

Totaal aantal punten: 29 punten

Overzicht

Eerdere reviews lezen?
Quorn Filets – 35 punten
Tivall Falaffel Rode biet – 33 punten
Meet the alternative chicken style pieces – 30 punten
Tivall Groentenballetjes – 29 punten
Tivall Shoarma reepjes – 29 punten
Aldi Vegetarische Kipstukjes – 28 punten
Goodbite Notenburger – 28 punten
Van Haver Tot Mexicaanse Sticks – 28 punten
Meet the alternative chargrill style burgers – 27 punten
Rode Biet burger van Be Good
– 27 punten
Quorn Ham Blokjes – 25 punten
AH tofu reepjes – 25 punten
Lidl Vegetarische Schnitzel – 25 punten
Freshvale – Oosterse schijf – 18 punten

 

  1. Vivian | stayaliveandcooking

    Wat leuk dat je vleesvervanger bespreekt! Ik ga binnenkort eens de andere varianten lezen. Ik zie in het lijstje dat je nog geen Valess hebt geproefd, die met kaas vinden wij altijd erg lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.